Blog

Ce fel de muzica asculta copilul tau?

cantece pentru copii

Faptul ca muzica poate sprijini dezvoltarea creierului este cunoscut deja. Problema apare atunci cand vine timpul sa alegi ce muzica il lasi pe copil sa asculte. Doar clasica? Pop? Metal? Rock? Doar muzica pentru copii?

Copiii nu trebuie doar sa asculte muzica

Nu este de ajuns ca un copil sa asculte muzica. Pentru a beneficia total de ea, copiii trebuie sa cante, sa bata din palme, sa danseze pe ritm. Daca ei canta si se misca in acelasi timp pe muzica, acest lucru spune creierului sa gaseasca un inteles din toate acestea, iar aceasta este o auditie.

Auditia in muzica este precum gandirea in limbaj. Se invata practicand. Creierul isi poate dezvolta intelegerea muzicala doar daca ii spunem sa faca asta prin voce si dans, nu doar prin simpla ascultare.

Ce fel de muzica sa alegi?

Concentreaza te pe interactiunea cu muzica, ceea ce il va ajuta pe copil sa isi antreneze urechea muzicala. Foloseste-te de instrumente muzicale cumparate sau improvizate din obiecte din casa. Ajuta-ti copilul sa faca muzica, nu doar sa o asculte.

Alcatuieste o librarie muzicala pentru copilul tau care sa includa o varietarte de genuri – genuri muzicale care iti plac tie si genuri muzicale care ii plac copilului. Alege un meniu muzical care sa contina melodii din cultura autohtona, dar si din cea internationala.

Este recomandata muzica orchestrala, pentru ca nu este stridenta si isi schimba tonalitatea frecvent. Cele mai multe trupe de metal nu au contraste mari de la o melodie la alta, daramite in aceeasi melodie.

Imbina muzica si cuvintele

Poti sa iti ajuti copilul sa isi dezvolte vocabularul, folosindu-te din plin de muzica pentru copii. Ii vei dezvolta creierul pe mai multe planuri. Iar mai tarziu iti va multumi pentru ca ai investit in creierul lui.

Vrei să iti faci copilul fericit si sa ajuti la dezvoltarea lui?:) Stiai ca exista o aplicatie pentru copii, care iti va usura viata de parinte? Este o metoda foarte buna de a incuraja copilul de mic sa asculte muzica si sa o inteleaga la un nivel mai profund, astfel dezvoltandu-si rapid creierul.

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.