Cat costa scoala de soferi in Bucuresti? Care mai este pretul?

Cat costa scoala de soferi in 2024?

Intrebarea cat costa scoala de soferi pentru categoria B in 2024 este, cu siguranta, in mintea celor care isi doresc sa obtina permisul de conducere in acest an. In cazul in care te numeri printre viitorii soferi, atunci trebuie sa vezi cati bani urmeaza sa scoti din buzunar daca vrei sa obtii permisul auto categoria B in 2024.

Toti cei care doresc sa faca scoala de soferi in 2024 trebuie sa se informeze cu privire la documentele necesare pentru inscrierea la scoala insa, un alt aspect foarte important pe care trebuie sa-l aiba in vedere atunci cand vrea sa afle cat costa scoala de soferi.

De foarte multe ori, preturile pot sa difere in functie de scoala auto aleasa, de modelul masinii pe care urmeaza sa faceti orele de condus dar si de cutia de viteze a acesteia. Daca optati pentru o masina cu o cutie de viteze manuala atunci s-ar putea sa platiti mai putin decat daca alegeti o masina cu cutie automata.

Atunci cand urmeaza sa alegeti o scoala de soferi, pentru voi sau pentru copii/rude, este indicat sa alegeti doar scolile auto avizate si care au masini intr-o stare cat mai buna. Nu alegeti o scoala de soferi care va ofera masini vechi (poate chiar si cu probleme tehnice) doar pentru ca este mai ieftina. Studiati bine piata inainte de toate.

Cat costa scoala de soferi categoria B in 2024?

Avand in vedere cele mentionate anterior, preturile pentru scoala de soferi categoria B in 2024 nu sunt mai mici de 1.700 de lei insa nici nu depasesc 2.500 lei (asta in cazul in care nu ai pretentia sa faci scoala de soferi pe o masina Premium). Dupa cum spuneam si mai devreme, pretul este influentat si de masina pe care o veti alege. In acest pret intra atat cursul practic (orele de condus) cat si cursul de legislatie rutiera.

Orele de la scoala de soferi sunt impartite in doua mari categorii: ore teoretice si ore practice. Orele teoretice sunt cele in care elevul/cursantul va invata legislatia rutiera. Acesta trebuie sa parcurga 24 de ore de legislatie rutiera, pana in momentul in care va sustine proba teoretica.

Orele de legislatie rutiera (24 la numar) pot fi impartite pe parcursul a mai multor zile, in functie de timpul liber al cursantului.

Orele practice pentru scoala de soferi categoria B 2024 sunt in numar de 30 si sunt obligatorii. Cursantul va stabili programul in care urmeaza sa le sustina, impreuna cu instructorul auto, in functie de disponibilitatea masinii si de programul instructorului.

Deoarece preturile pentru scoala de soferi categoria B pot fi destul de mari pentru unele persoane, scolile de soferi permit clientilor sa opteze pentru plata in rate sau ofera reduceri pentru studenti/elevi pentru a-i incuraja sa faca scoala de soferi. Pentru a putea beneficia de aceste reduceri, persoanele in cauza trebuie sa aduca o adeverinta de elev/student sau somer.

Nota! Cat costa scoala de soferi la Evodrive.ro? Recomand sa intrati pe pagina lor, pentru ca in aceasta perioada au oferte foarte atractive, atat pe masini cu cutie automata cat si pe masini cu cutie manuala.

Comparativ cu anii trecuti, pretul pentru scoala de soferi categoria B este mai mare in 2024. In anul 2021, preturile porneau chiar de la 1.300 lei in timp ce in 2024, nu gasim preturi mai mici de 1.700 lei.

Acte necesare pentru scoala de soferi categoria B in 2024:

Toti cei care doresc sa se inscrie la cursurile unei scoli de soferi in anul 2024, au nevoie de urmatoarele documente pentru intocmirea dosarului:

  • Carte de identitate;
  • Fisa medicala pentru scoala de soferi;
  • Test psihologic;
  • Cazier judiciar eliberat de sectia de politie, cu mentiunea „examen auto”.

Cazierul judiciar poate fi descarcat si online, pentru persoanele care nu au comis infractiuni in trecut, astfel ca nu este nevoie sa va prezentati, neaparat, la sectia de politie.

De ce acte ai nevoie pentru sustinerea examenului auto categoria B in 2024?

Dosarul pentru sustinerea examenului auto pentru categoria B in anul 2024 este diferit fata de dosarul necesar pentru inscrierea la scoala de soferi. Asadar, ai nevoie de:

  • Cerere de prezentare la examenul auto – este o cerere tip si trebuie semnata de catre solicitant;
  • Fisa de scolarizare – o elibereaza scoala de soferi;
  • Cazier judiciar – mentiunea „examen auto” – valabil 6 luni de la data emiterii;
  • Copie C.I;
  • Fisa medicala adecvata categoriei (in cazul de fata, pentru categoria B);
  • Chitanta pentru taxa de eliberare a permisului – 89 lei – poate fi achitata si online.

Fisa medicala se obtine de la orice cabinet medical autorizat (gasiti in policlinici) iar documentul are valabilitatea de 1 an de la data emiterii si poate fi necesar sa fie insotita de chitanta care sa ateste plata expertizei medicale.

Taxa pentru permisul auto poate fi achitata online, pe ghiseul.ro insa o puteti achita la orice sucursala CEC Bank.

Sedinte suplimentare de condus pentru scoala de soferi categoria B – cat costa?

De cele mai multe ori, cursantii scolilor de soferi mai pastreaza 2-3 ore de condus pe care sa le efectueze inaintea probei practice insa, in cazul in care, dupa cele 30 de ore de condus, acestia nu se simt suficienti de pregatiti, pot opta pentru sedinte suplimentare.

Sedintele suplimentare sunt contra-cost (deci nu intra in costul scolii de soferi) iar o sedinta suplimentara poate dura pana la 100 minute – in functie de fiecare scoala de soferi. Costul pentru o sedinta suplimentara de condus pleaca de la150 lei.

Alege sa porti centura de siguranta!

Primul lucru pe care il vei invata de la instructorul auto, la prima ora de condus este sa iti pui centura de siguranta. Acest lucru, banal pentru unii, trebuie sa iti intre in reflex, atat ca sofer cat si ca pasager. Centura de siguranta salveaza vieti iar pe langa acest lucru, daca nu vei purta centura de siguranta in timpul mersului, vei putea fi sanctionat de catre Politia Rutiera – acest lucru reprezinta o contraventie.

Deci? Cat costa scoala de soferi? Cat a costat scoala voastra de soferi, si ce impresii v-au lasat instructorii cu care ati invatat sa conduceti? Eu am platit 2100 lei in momentul in care am facut scoala.

Evodrive – Scoala de soferi
Adresa: Calea Vitan 229, București 031292
Telefon: 0736 955 331
Web: https://evodrive.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.