Cateva informatii despre Mauritius

Mauritius este o insula aflata in Oceanul Indian, aflata la 2000 de km est de coasta de est a Africii. Tara e formata din doua insule: insula Mauritius si Rodrigues, situata la 500 de km est de Mauritius, dar si alte cateva insulite precum Agalega si St. Brandon. Tara are o suprafata de 2040 km patrati, fiind mai mica decat Luxemburg, ca sa aveti o comparatie, cu cel mai mare oras fiind Port Louis.

Mauritius este o fosta colonie olandeza, franceza si britanica, iar asta se vede in stilul mix de cladiri care se afla pe aceasta insula. Din 1968 tara a devenit independenta, dar nu au abandonat engleza ca limba principala.

Inainte sa trecem la toate lucrurile importante legate de ce puteti face in Mauritius, trebuie sa mentionam pasarea dodo, o pasare care s-a gasit doar pe aceasta insula. Din pacate, fiind o pasare care cantarea peste 20 de km si nu zbura, a devenit rapid hrana favorita a marinarilor care paseau pe aceasta insula in secolele 16 si 17, cu ultimul dodo ramas fiind inregistrat in 1681.

Ok, sa trecem la lucruri ceva mai fericite. Mauritius e o insula care, ca orice insula aflata la oceanul Indian, are plaje si apa minunata si zile mereu calduroase, numai bune pentru o vacanta. Anual, in jur de 1 000 000 de turisti ajung in Mauritius pentru vacanta, cei mai multi dintre ei sosind din Franta, Reunion, UK, Africa de Sud, China, Germania si India.

Singura problema mentionabila ar fi ca daca mergi de nebun pe acolo, s-ar putea sa ai probleme cu cazarile la hotel (gen cer prea multi bani pentru cazare). Dar ca sa scapi de problema asta, e mai bine sa iti iei direct un sejur, iar pentru asta poti sa iti recomand pagina asta de oferte Mauritius, unde gasesti oferte complete de vacanta incepand de la 1000 de euro.

Desi personal recomand macar un hotel de 4 stele, langa plaja, unde ai 7 nopti de cazare, all inclusive si transportul cu avionul asigurat, dar pretul e ceva mai mare – 1579 de euro de persoana.

Sigur, in functie de numarul de persoane care merg acolo, e posibil sa se mai negocieze din pret, dar cam asta e pretul pe care il platesti pentru 7 zile de vacanta in Mauritius, cu plaje fine si apa curata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.