ce-sa-stii-despre-clienti

Lucruri pe care clienții ar vrea să le știi despre ei

Clienții apreciază serviciile de calitate, în detrimentul celor rapide și prost efectuate

Pentru a-ți păstra clienții aproape, încearcă să le oferi calitate și timp plăcut pe tot parcursul colaborării. Asta nu înseamnă că trebuie să prelungești procesul pentru că așa ar prefera ei, pentru că nu rezultă decât că ai înțeles total greșit.

Cât de repede se poate, dar în limita în care poți păstra serviciile impecabile. Oamenii tind să își amintească experiențele mai mult decât timpul pe care l-au petrecut avându-le.

Clienții adoră serviciile sau produsele personalizate

Serviciile sau produsele care le flatează individualitatea, indiferent că e vorba de o adresare în funcție de nume sau chiar personalizarea ofertei în funcție de ceea ce își doresc ei, clienții vor aprecia efortul pe care îl depui pentru ei. Și vor simți că ies de poziția de simplu cumpărător, devenind un adevărat beneficiar, lucru care îi va determina să se fidelizeze, stabilizând astfel și profitabilitatea afacerii tale.

Clienții își vor aminti de tine dacă tu îți vei aminti de ei

Oamenilor li se captează ușor interesul atunci când aceștia își aud sau citesc numele. Pe lângă faptul că este lucru plăcut, în general oamenii au tendința de a-i reține pe cei care i s-au adresat.

Un lucru pe care consumatori și-l doresc cu siguranță, este să fie suprinși

Surprizele pot lua diferite forme, de la livrare gratuită pe neașteptate, până la oferirea unor mici produse sau servicii extra. Vor aprecia cu siguranță un gest prin care aceștia să înțeleagă că există o reciprocitate în relația voastră, de furnizor-cumpărător.

Clienții vor adera la programele tale de loialitate

Oamenii sunt de două ori mai interesați să achiziționeze ceva dintr-un loc din care simt că fac parte. Cardurile de loialitate, de exemplu, oferă clientului senzația de apartenență și va avea tendința de a susține productiv acea afacere. Dacă acest serviciu mai oferă și reduceri sau alte suprize și benefici, v-ați ales cu siguranță cu clienți fidelizați.

Consumatori adoră poveștile din spatele brandului

La fel precum în punctul de mai sus, în momentul în care creezi o poveste pe care consumatorul o cunoaște, începe să devină parte din ea. O poveste ne trimite în diferite spații fizice și temporale cu mintea, facilitând sedimentarea de informații importante. Mesajele devin mai puternice în acest fel.

Dacă întâmpini dificultăți în a face schimbări, clienții au ideea

Creează un sistem de feedback, sau mai multe, care să le permită clienților să fie aproape de afacerea ta. Le poți adresa întrebări precum ce îmbunătățiri ar aduce ei sau ce și-ar dori, iar din răspunsurile lor te poți inspira și poți păstra viu motorul afacerii tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.