Am să fac o scurtă paranteză, fiindcă acesta este primul meu articol! De fapt, este vorba de un moment de repaus în care analizez startul acestei călătorii!
“Care ar fi cel mai potrivit articol pentru lansarea site-ului?”, m-am întrebat, dacă nu, prin a face public modul în care mi-am realizat site-ul. Cu alte cuvinte, aceştia sunt paşii pe care i-am parcurs pentru a reuşi ceea ce se observă foarte uşor în acest moment. Dacă este un clişeu sau nu, rămâne la latitudinea timpului să decidă, eu îmi ţin promisiunea şi te invit să mă urmăreşti!
PRIMUL PAS pe care trebui să-l stabileşti te priveşte pe tine! Da, pe tine! Fiindcă tu eşti şi vei fi mai mult ca sigur, în conducere. Vei sta în spatele volanului aşteptând oportunităţi şi ieşiri pe care să te îndrepţi. Află cât mai curând despre ceea ce-ţi face plăcere să vorbeşti, găseşte acel “ceva” în interiorul tău care îţi aduce uşurinţa mişcării şi exprimării. Odată aflat, dezvoltă-l, nu-l lăsa să se stingă pentru că acesta reprezintă menirea ta pe pământ!
Thomas Edison a spus odată: “I never did a day’s work in my life. It was all fun.” Traducerea: “N-am făcut o zi de muncă în viaţa mea. Totul a fost o distracţie.”. Aceasta este atitudinea şi calea încotro trebuie să te îndrepţi, fii atent la schimbătorul de viteze şi demarează către ceea ce te propulsează către succes. Drumul nu va fi întotdeauna sigur şi pavat, ai nevoie însă, de curaj şi de o forţă nebunească de determinare să traversezi din punctul A în punctul B. Fă-te comod şi porneşte în călătoria fascinantă a vieţii tale, deoarece călătoria este tot ceea ce vei avea când vei fi ajuns în punctul B. Procedează în aşa fel încât povestea ta să rămână o moştenire, să conteze!
AL DOILEA PAS implică pregătirea terenului. Cu alte cuvinte, trebuie să ştii ce fel de site vrei să lansezi, un magazin online, un site de socializare, o interfaţă web a unei aplicaţii, blog, site de divertisment etc., cred că ai prins ideea! Apoi, să creezi un brand pentru a-l promova. Ce trebuie să înţelegi, ca să ai succes, este să înveţi să oferi tu primul. Există oameni care cunosc arta ascultatului, au o putere a asertivităţii şi prin urmare sunt foarte bine informaţi. Odată ce reprezinţi o sursă credibilă de informare, rata de a nu fi ascultat se diminuează treptat în timp. Bineînţeles, rolul cârcotaşilor nu va fi dat uitării, vor fi destui care ştiu să critice, învaţa tot ceea ce poţi învăţa de la ei şi continuă!
AL TREILEA PAS – Înregistrarea brandului la RoTLD (Romanian Top Level Domain), spre exemplu, The Branch, este brandul, iar publicul ţintă căruia mă adresez este cel românesc, deci domeniul pentru a fi găsit uşor de roboţii motoarelor de căutare romaneşti este “.ro”.
- b) Avem până aici: ideea de site, brandul, numele şi domeniul. Ce facem acum? Căutăm un server, care să servească drept gazdă site-ului. Ce este un site? Cel mai simplu mod de a privi această întrebare este să-l definesc ca un document. Ştiai că un document, spre exemplu Word, poate fi salvat ca o pagină web? Serverul este nodul în care toată magia are loc. De aici, fiecare utilizator interoghează serverul pentru a ajunge la document (website). Sună complicat, dar nu este. Cum se accesează motorul de căutare al celor de la google, aşa şi site-ul va fi accesat, ori în mod direct completând adresa URL (www.thebranch.ro) în browser ori indirect prin intermediul motorului de căutare menţionat anterior, implicit, tot în browser.
Prin această cale doresc să mulţumesc echipei ServerHost.ro pentru serviciile de hosting şi pentru profesionalismul de care dau dovadă 24/7.
AL PATRULEA PAS – “Am serverul, acum ce fac mai departe?” mă vei întreba. Continui! Îţi trebuie o platformă uşor de utilizat care să-ţi confere într-un timp relativ scurt tot ceea ce tu ai nevoie ca să porneşti la drum. Platforma aleasă de mine este WordPress, deoarece consider că este cea mai bună alternativă. Am reuşit cu ajutorul platformei să folosesc o temă premium, pentru un design elegant şi pentru a elimina erorile ce intervin pe parcurs în cod/script. Cei de la care am cumpărat licenţa şi inclusiv tema se numesc Elegant Themes şi au sediul în SUA. De aici, se cere ca şi condiţie obligatorie cunoaşterea limbii engleze, dar bănuiesc că nu reprezintă un impediment, din moment ce ai curent în casă, servicii de internet şi un terminal cu care să accesezi internetul.
- b) Odată cu tema, conceperea designului este de domeniul trecutului, băieţii de la care ai tema au făcut treaba în locul tău şi îşi iau angajamentul să te ajute pe parcurs în momente de criză. Singurul lucru pe care îl ai de făcut este să-ţi creezi logo-urile de promovare.
- c) Impactul social media – pentru a atinge un public cât mai larg ai nevoie de căi. Soluţiile există. Printre cele mai populare se enumeră: YouTube (audio-vizual), Facebook, Twitter, Instagram (sharing).
AL CINCELEA PAS – pune-te pe scris articole! Creează-ţi un algoritm de lucru care să-ţi ofere inspiraţie. Lasă-ţi drumul să creeze pentru tine lifestyle-ul dorit. Nu te lăsa pradă procrastinării. Da 100% din ce poţi face azi, iar mâine te vei bucura de roadele muncii tale. Nu zăbovi, pentru că nu este timp de pierdut. Acum, treci la treabă!
P.S: Există şi alţi paşi prin care să-ţi faci propriul website? Da. Există foarte multe metode! Eu aşa am crezut că e mai bine, după modul meu de a gândi. Metoda mea este cea mai bună? Nu şi nici nu cred că există un singur drum către succes. Fiecare suntem diferiţi prin modul de a gândi şi prin asta ne diferenţiem. Găseşte-ţi modul tău de a face lucrurile şi împărtăşeşte-l şi cu ceilalţi. Sunt sigur că vei găsi materialul mai mult decât o inspiraţie. Ai toţi paşii pe care să-i urmezi, inspiră-te!