real time web analytics

Cum intretinem un laptop

Cum intretinem un laptop?
Cum intretinem un laptop?

Vom vorbi in mare parte despre intretinerea unui laptop, ca este nou sau vechi, acesta trebuie intretinut cum trebuie pentru a avea o durata de viata cat mai lunga iar performantele acestuia sa nu scada. In primul rand sa incepem cu acumulatorul unui laptop. In primul rand dupa achizionare unui laptop, trebuie neaparat formatata bateria iar dupa ce aceasta a fost complet descarcata va trebui sa o incarcam 100% iar apoi sa o formatam din nou. Prin aceasta metoda ajutati bateria sa stie exact cata sarcina electrica poate sa tina. Bateria unui laptop trebuie folosita de 2 ori pe luna. Aceasta se uzeaza cand este laptopul in priza si acelasi lucru se intampla si daca este indepartata de laptop. Nu exagerati niciodata cu ciclurile de incarcare-descarcare, aceasta se va uza foarte repede si va fi necesara schimbarea acesteia.

Tastatura unui laptop, una din cele mai sensibile parti ale acestuia. Trebuie sa avem foarte mare grija cu ea deoarece se paote strica foarte rapid din neatentie. Incercati sa nu trageti de butoane sau sa le scoateti foarte des din locasul lor deoarece acestea sunt foarte fragile. Nu tastati dur, in timp aceasta va ceda iar cand nu tastati nu tineti degetele pe butoane pentru ca se vor toci in timp. Stergeti mereu cu o carpa praful de pe ea, mult praf si mizerie poate duce la distrugerea acesteia cat si scaparea lichidelor pe aceasta.

Ecranul laptopului, poate fi led sau lcd, oricare ar fi, toate sunt fragile. Cum putem intretine ecranul intr-o stare foarte buna ? Foarte simplu, in primul rand va trebui sa diminuam intesitatea ecranului pentru ca cea mai mare parte din energia bateriei este consumata de ecranul laptopului. In fiecare saptamana ecranul va trebui curatat cu o solutie speciala si cu o carpa doarte fina. La inchiderea clapei laptopului este indicat sa trageti de ea de la mijloc pentru ca balamalele sa lucreze in acelasi timp, tragerea de un singur colt duce la deteriorarea balamalelor.

Alimentatorul, este cel mai sensibil, mai ales la caderile de tensiune. Trebuie sa avem grija sa il tinem intr-un loc deschis pentru a se raci corespunzator iar cand tensiunile de curent se intensifica, este indicat sa fie scos din priza. In cazul in care acesta s-a ars nu mai aveti ce face cu el si va trebui sa cumparati unul nou de la diverse magazine care distribuie aceste produse. Incarcatoare laptop gasiti pe megazinele online din Romania la preturi foarte mici cat si originale.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.