informația-corectă-prin-imaginea-vizuală

Cum să transmiți informația corectă prin imaginea vizuală – Logo-ul

Site-ul este camera virtuală în care îți inviți vizitatorii să aibă un timp plăcut, să se servească cu bunătățile pe care le oferi, să plece zâmbitori și mulțumiți de experiența avută. Este spațiul de care trebuie să ai grijă constant, precum ai grijă să fie casa îngrijită atunci când ai musafiri. Cred că analogia a introdus deja ideea pe care urmează să o prezint și a scos în evidență importanța atât a designului unui site web, cât și a altor detalii care îl compun.

52% din clienți nu se întorc într-un loc din pricina esteticii.

Așadar, să începem cu Logo-ul.  Logo-ul este semnul, simbolul grafic distinctiv prin care se identifică marca unei companii. Între brand și logo, este o relație foarte strânsă, cel din urmă cuprinzând și reprezentând în elementele sale  tot ceea ce înseamnă și vrea să transmită un brand.

Logo-ul ar trebui să fie reprezentarea grafică fidelă a conceptului care stă la baza profilului firmei dumneavoastră. 80% din clienți cred că o anumită culoare poate să crească șansele de recunoaștere a unei mărci sau a unui brand.

Culorile au un efect major asupra subconștientului.  Să facem un exercițiu: Atunci când vizualizați culoarea verde, la ce vă gândiți? Cel mai probabil la ceva proaspăt, curat, natural.

Cum ar fi acum să întâlniți un logo în această culoare la o cofetărie? V-ar duce cu gândul la prospețime, da, dar nu ăsta e scopul prăjiturilor. Nu ne aduce în minte acea savoare și poftă de a ne înfrupta dintr-un tort plin de ciocolată și frișcă.

Din contră, ne va determina să ne simțim chiar vinovați în subconștientul nostru de faptul că ne dorim ceva atât de plin de zahăr în detrimentul unei salate sănătoase.

Bineînțeles, ne referim la o cofetărie clasică cu acel profil bine-cunoscut de noi. Dacă e o cofetărie raw-vegan, s-ar potrivi. Vedeți cât de mult contează?

Datorită faptului că realizăm recunoașterea prin asociere, avem câte o cutiuță cu o mică istorie plină de emoții, imagini, mirosuri etc., pentru fiecare realitate întâlnită și pe care o deschidem când simțim nevoia să știm mai multe despre un anumit lucru. Și asta fără să ne dăm seama.

Culorile pot afecta emoțiile și afectează percepția. O mare atenție trebuie acordată și în cazul combinațiilor de culori. Este bine de știut că culorile foarte aprinse nu atrag mai mulți clienți, fiind considerate agasante. Alte combinații de culori, precum roz-galben, pot fi considerate „ieftine”.

Culorile închise, sobre – scump, cu sensul de luxos, elegant sau serios, în funcție de design.

Roșu, portocaliu, galben – sunt culori excitante, utilizate în special în industriile alimentare, restaurante, sau în promoții – transmițând ideea de urgență.

Violet, albastru, verde – calmante; violetul este asociat cu roialiatatea, spiritualitatea, luxul, albastrul cu încrederea, dă o senzație de calm și scade apetitul alimentar, iar verdere este asociat cu ceva fresh, relaxare, natural.

Pe internet se găsesc multe site-uri care oferă serviciul de „free logo”, unde îți poți compune sau alege din modele prestabilite propriul logo, fără suport profesional. Chiar dacă recomandarea mea este să se investească pe cât de mult se permite din buget în logo, temporar se pot folosi unele standard.

Mai multe despre cum ar trebui să compunem un site pentru a fi vizitat de clienți, în articolele viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.