real time web analytics

Cum sa trezim geniul din noi

In medie, 90% din specia umana foloseste numai emisfera stanga a creierului pentru a gandi. Emisfera stanga este legata de gandirea logica si experientele din lumea fizica. Ea stocheaza experientele acumulate prin simturile fizice. Emisfera dreapta a creierului este legata de creativitate si intuitie. Ea stocheaza experientele imaginatiei, a ceea ce ne inchipuim si vizualizam. Odata cu maturizarea, oamenii sunt atat de absorbiti sa invete tot ce se poate despre lumea fizica din jurul lor incat isi dezvolta emisfera stanga a creierului pentru gandire, dar o neglijeaza pe cea dreapta.

Emisfera stanga a creierului este logica. Acest lucru este foarte folositor si important in anumite momente, dar in alte momente constituie un obstacol. Emisfera stanga este aceea care acum multi ani „stia” ca nimeni nu poate construi o masina care poate zbura. Nimeni nu mai facuse acest lucru inainte, deci era logic sa se creada ca nimeni nu o va face vreodata.

Emisfera dreapta a creierului nu este limitata de logica. Ea lucreaza pe baza imaginilor mentale. Daca ii dam o imagine mentala a ceea ce ne dorim, daca credem ca putem realiza acel lucru si daca reusim sa impiedicam raspandirea indoielilor logice dinspre emisfera stanga, atunci putem obtine exact ceea ce ne ne dorim! Cand ii ascultam pe oamenii de succes vorbind despre experientele lor, incepem sa intelegem cat de deplina este concentrarea lor si cat de puternice sunt imaginile lor mentale.

Oamenii de succes fac parte din cei 10% care si-au dezvoltat capacitatea de a folosi ambele emisfere ale creierului pentru a gandi si imagina propriile scopuri.

Puterea de stabilire a anumitor scopuri, de concentrare si persistenta in efortul de a atinge aceste scopuri au o mica valoare daca folosim numai emisfera stanga a creierului. Exista un timp al folosirii emisferei stangi, dar exista si un timp cand trebuie sa folosim emisfera dreapta a creierului pentru a ne putea reprezenta cat mai evident scopurile si pentru a ne concentra toate eforturile asupra atingerii lor. Daca ne reprezentam scopurile si ne concentram asupra lor folosind emisfera stanga, vom obtine rezultate foarte mici. Cand facem acest lucru cu emisfera dreapta a creierului, vom obtine rezultate exceptionale.

Tot ceea ce exista este creat mai intai in dimensiunea mentala. Totul a fost mai intai gand inainte de a fi realitate fizica. Cand dorim sa cream ceva nou, facem acest lucru in dimensiunea mentala (subiectiva) mai intai.

Dupa aceea, acest lucru se va manifesta si in dimensiunea fizica. Imaginatia este un concept al acumularii de energie sau un mijloc prin care tot ce trebuie sa se schimbe se va schimba in dimensiunea mentala astfel incat schimbarea sa poata avea loc si in lumea fizica. Energia mentala este o energie care atrage.

Trebuie sa avem credinta. Sa acceptam faptul ca tot ce ne dorim este deja creat si sa ne asteptam sa apara in dimensiunea fizica ceea ce am imaginat in dimensiunea mentala.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.