Old Blog

E bine sau nu sa consumi steroizi?

e bine sau nu sa consumi steroizi

Consumul de steroizi devine un subiect din ce in ce mai discutat in ultima vreme, iar cum vara se apropie, nu sunt putini cei care vor sa dobandeasca o masa musculara impresionanta intr-un timp scurt.

Ceea ce nu se stie chiar de toata lumea este faptul ca in Romania, cat si in alte multe tari, consumul de steroizi este interzis. Cu toate acestea, in farmaciile din tara se gasesc steroizi de vanzare, dar aceste produse pot fi vandute doar pe baza de prescriptie medicala, nicidecum pentru cresterea masei musculare sau a performantelor sportive.

Steroizii sunt folositi cu succes in medicina in tratarea osteoporozei, a diverselor forme de cancer si in tratarea a multe afectiuni. Si nu poate fi negat nici faptul ca steroizii te ajuta sa cresti in masa musculara si in forta.

steroizi

De ce sunt steroizii interzisi in Romania?

Principalul motiv il reprezinta efectele adverse care le ofera. Daca ne administram steroizi anabolizanti in doze mari si pe perioade lungi de timp, avem sanse de 99% sa suferim si de o serie de efecte secundare precum: acnee, hipertensiune, toxicitate hepatica, micsorarea testiculelor, cresterea colesterolului rau, calvitie, ginecomastie(daca nu stim sa combinam produsele care trebuie), disfunctie tiroidiana sau pierderea apetitului sexual. Insa trebuie sa stiti ca aceste efecte secundare nu apar decat daca abuzati de steroizi sau daca va administrati anabolizante de capul vostru, fara consultarea unui expert.

Pe scurt, steroizii sunt interzisi in Romania deoarece:

  • au efecte secundare destul de grave;
  • de multe ori se intampla sa fie administrati abuziv si atunci devin periculosi. Problema o reprezinta in special tinerii sub 20 de ani care sunt foarte slab documentati si se apuca sa ia produse anabolizante pentru cresterea masei musculare intr-un timp scurt.

Ambele motive sunt strans legate intre ele, caci desi exista aceste efecte secundare, foarte multi sportivi au folosit si inca folosesc fel si fel de steroizi si nu sufera de nici un efect secundar. Care e secretul? Ei bine, doze foarte bine puse la punct, diete si programe stabilite de antrenor.

1 comentariu

  • De asemenea, steorizii mai sunt utili in cazul in care o persoana a stat prea mult la pat iar muschii s-au atrofiat. Ei ajuta la refacerea rapida (intervine medicul in acest caz). Articolul este oarecum incomplet. Tot ei mai pot duce si la deces ceea ce este extrem de important, mai ales pentru cei care iau acest drog dupa ureche pentru ca au vazut nu stiu ce vedeta pe youtube care arata cat usa. Se poate sa obtii masa musculara si fara ei. Iti trebuie rabdare in primul rand si sa fii perseverent.