Începi să te antrenezi? Vezi cum să te pregătești pentru exerciții

Cuvântul fitness cuprinde nu numai diferite tipuri de exerciții care sunt concepute pentru a ne îmbunătăți starea, ci și alte activități care vor influența pozitiv alte aspecte ale vieții noastre, inclusiv o dietă sănătoasă. Totuși, dacă începem lupta pentru condiția noastră fizică cu cursuri de fitness, merită să ne pregătim bine pentru ele.

Ce exerciții să alegi?

La început, merită să stabilim exact ce tip de exerciții ne interesează cel mai mult. Există multe tipuri de cursuri de fitness care pot fi efectuate individual sau cu echipament specific. Acestea includ pilates, stretching sau yoga. Unele sunt de dezvoltare generală, altele sunt concentrate pe exerciții tipice de forță, iar altele pe dans. Cursurile pot avea loc în sala de sport sau chiar la piscină. Verifica cu atentie oferta de cursuri de fitness din zona ta si alege-le pe cele care ti se par mai interesant.

Investește într-o ținută confortabilă

Indiferent de ce tip de cursuri de fitness ai alege, o ținută potrivită stă la baza confortului tău, pentru a nu risca accidentări grave. Unul dintre cei mai clasici pantofi sunt cele din categoria încălțăminte sport damă. Cu siguranță nu ar trebui să optezi pentru teniși obișnuiți sau adidași – în ei este foarte ușor să te accidentezi. Ce încălțăminte sport să alegi? – Cel mai bine cea destinată unei anumite activități – ușor diferită pentru alergat și pentru persoanele care fac exerciții la sală. Unele exerciții se fac desculț. 

Când vine vorba de alte articole vestimentare, merită să alegi și o ținută de antrenament profesional și să începi cu lenjeria în sine. Ținutele destinate activității fizice sunt realizate, în primul rând, din materiale adecvate care asigură o termoreglare adecvată și, de asemenea, nu au cusături și oferă libertate de mișcare.

Asigură-ți o masă adecvată

Dacă ai ales deja exerciții specifice de fitness, ai haine confortabile și pantofi sport, atunci amintește-ți să mergi la exerciții după o masă potrivită – datorită acesteia vei avea puterea de a face mișcare. O masă sănătoasă, care ar trebui să conțină carbohidrați, de exemplu paste, orez sau pâine din cereale integrale, și proteine ​​slabe cu adaos de legume, cel mai bine este să o mănânci cu 1,5 – 2 ore înainte de antrenament – atunci nu vei avea indigestie și nu îți va fi foame în timpul fitness-ului. La fel de importantă este și masa consumată după întoarcerea acasă. Nu uita de apă!

Potrivește intensitatea exercițiilor condiției tale fizice

Acest lucru este foarte important pentru că exercițiile prea intense nu numai că ne pot expune corpul la răni, mai ales atunci când nu ne-am mai ocupat de o astfel de activitate, ci și ne pot descuraja de la ea. Prin urmare, cel mai bine este să începem cu cursuri pentru începători și să apelăm la ajutorul unui antrenor care ne va ajuta să alegem intensitatea exercițiilor adecvat stării noastre. Dacă suferim de vreo boală, este necesar să informam persoana care conduce cursurile despre aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.