masini de spalat vase

Criterii Importante Pentru Alegerea Unei Masini De Spalat Vase

Daca sunteti in cautarea unei masini de spalat vase, veti descoperi ca pe piata din Romania sunt minim 100 de modele disponibile, care acopera toate nevoile si bugetele unei familii tipice de la noi. Inainte sa achizitionati una, luati in considerare nu doar bugetul care il aveti la dispozitie, ci si numarul de membri ai familiei, consumul de energie, programele de spalare si capacitatea, printre altele. Veti descoperi in acest articol la ce trebuie sa va uitati in fiecare caz.

Marca unei masini de spalat vase. Cum alegem o masina de spalat vase.

Unii producatori sunt cunoscuti pentru calitatea produselor electrocasnice care le ofera. Masinile de spalat Miele (mai ales in vestul Europei), Whirlpool, Indesit, Ariston si Electrolux ar fi cateva exemple de marci foarte bune, care se gasesc si in Romania. Pentru bugete mai mici, marci gen Beko, Heinner sau Arctic va pot servi la fel de bine.

masini-de-spalat-vase

Dupa Marime (Normal vs Slim)

O masina de spalat normala are circa 60 cm latime si este o alegere buna daca aveti spatiul necesar pentru ea. Este un model potrivit pentru familii medii sau mari, pentru ca permite in multe cazuri o capacitate mai mare de seturi de vase. Capacitatea tipica este de 10-14 seturi de vesela.

Un model slim are 45 cm latime si pentru unii va fi singura optiune, din cauza spatiului limitat disponibil in bucatarie. Este o masina care ar trebui sa fie suficienta pentru familii cu 2-3 membri, sau pentru familiile care mananca foarte des in oras. Au o capacitate de 7-10 seturi de vesela.

Dupa Consumul de Energie

Multumita normelor europene, producatorii va fac treaba foarte usoara, aplicand etichete pe fiecare masina, clasa de eficienta energetica fiind mentionata pe ea, impreuna cu ce consum anual de apa ati putea avea, si consumul anual de energie. Cu cat nota data clasei de energie este mai ridicata, cu atat mai eficienta este masina de spalat. De la cea mai buna la cea mai slaba, clasele sunt A+++, A++, A+, A, B, C, samd. In functie de buget si de celelalte criterii care le urmariti (capacitate, functii, marime), alegeti o masina de spalat din clasa cea mai eficienta daca puteti.

Dupa Capacitate

Dupa cum am mentionat si la sectiunea despre marimea masinii, acestea vin cu capacitati diferite. Optiunile sunt ceva mai limitate cand e vorba de masini de spalat vase slim, dar cele de marime normala incep de la 10 seturi si unele ajung pana la 14. Pentru familii de 3-4 persoane merge si un model cu 10 seturi, dar familiile numeroase vor gasi modelele cu 14 seturi mult mai avantajoase.

Programe si Optiuni

Programele incluse intr-o masina de spalat va permit sa optimizati procesul de spalare, in functie de tipul de vesela, de timp, de consumul de energie/apa sau gradul de murdarie al vaselor. Un program rapid este mai intotdeauna inclus, pe langa un program intensiv, program pentru capacitate la jumatate a masinii, unul pentru mod ecologic si pentru pahare. Majoritatea au minim 7-8 programe. Asigurati-va ca masina care o alegeti are toate optiunile care va trebuie.

Buget

Poate cel mai important criteriu pentru multi cumparatori, mai ales ca o masina de spalat vase este inca vazuta ca un moft in Romania. Daca bugetul va restrange foarte tare, atunci incercati sa va decideti care din criteriile de mai sus sunt mai importante si incercati sa gasiti un model care le indeplineste cat mai bine, ramanand in bugetul care vi l-ati propus.

Un comentariu

  1. Ar mai fi un criteriu destul de important si anume clasice (se pune pe mobila sau langa) ori incorporabile (ascunse in blat). Personal as opta pentru incorporabila ca nu ocupa spatiul util si nu este la indemana copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.