Expresii cu un continut de minim 2-3 cuvinte cheie in fraza, keyword-urile long tail sunt favorizate de motoarele de cautare si in aceeasi masura preferate de utilizatori. Cautarile formate din peste 3-4 cuvinte cheie au ca rezultat identificarea exacta a ceea ce un utilizator doreste, acestia ajungand pe un anumit site in mod voit si nu din greșeală. Avand in vedere ca este fundamentat pe cuvinte cheie reprezentative unei anumite nise, long tail-ul poate genera trafic si conversie. O optimizare SEO realizata pe cuvinte cheie relevante subiectului, dar cu trafic mic ori, cu o rata de conversie mica, nu va fi altceva decat o pierdere de resurse.
Crearea keyword-urilor long tail
La momentul crearii unei liste de keyword-uri long tail, împărțită în keyword-uri principale și keyword-uri secundare, se va tine cont de combinația de cuvinte cheie ce stau la baza optimizării la nivel OnPage. In acelasi timp, cel care creaza lista de keyword-uri long tail, va trebui să se puna in situația utilizatorului, pentru a stabili ordinea logică a cuvintelor cheie dintr-un keyword long-tail.
Spre exemplificare, luam in discutie un cuvânt cheie short tail „SEO”, cu ajutorul caruia se vor dezvolta cuvinte cheie long tail tinand seama de trafic, concurenta etc. Keyword-uri long tail dezvoltate de la termenul „SEO” pot fi: „optimizare seo”, „campanii seo”, „promovare seo”, „optimizare pentru motoarele de căutare”, „dezvoltare site seo” etc.
Sa presupunem ca aveti un site ce are in oferta „pantofi de ocazie”, ii puteti face optimizare SEO pe long tail keywords, folosind cuvinte cheie ce exprima o posibila intentie de cumparare: „pret pantofi de ocazie”. Este foarte probabil ca persoana care cauta sa cunoasca pretul pantofilor de ocazie sa intentioneze sa achizitioneze acest produs.
Facand o optimizare SEO pentru cuvantul cheie „pantofi”, de astfel, un termen cu are foarte multe cautari, veti obtine trafic mare daca sunteti bine pozitionat in Google pentru el, dar luati in calcul si faptul ca termenul este foarte competitiv. Fiind un termen generalist nu veti putea sti in ce scop este cautat.
Bineinteles ca va doriti un site competitiv si vizibil in mediul online! Pentru realizarea acestor obiective este necesar sa acordati o atentie deosebita alegerii cuvintelor cheie, fundatia unui astfel de site. Este adevarat ca pornind de la un anumit cuvant se pot obtine foarte multe cuvinte cheie. Aici intervine procesul de Keyword Research caruia ii veti acorda o atentie semnificativa. Cuvintele cheie trebuie sa fie relevante pentru afacere, sa asigure trafic, sa fie specifice subiectului, sa aiba potential pentru conversii ridicate etc.
Avantajele si dezavantajele utilizării cuvintelor cheie long tail:
Cand vine vorba despre avantajele folosirii cuvintelor cheie long tail, cel mai important aspect este dat de atragerea publicului tinta, interesat de produsele prezentate pe un anumit site.
De asemenea, utilizatorul care va ajunge cu ajutorul keyword-urilor long tail pe un anumit site, va gasi acolo exact ceea ce cauta cu un efort minim.
Un alt avantaj al folosirii cuvintelor cheie long tail este competitia scăzută. In randul dezavantajelor se pot trece cautarile mici, implicit trafic putin. Punand in balanta avantajele si dezavantajele optimizarii SEO pe long tail keywords, rezulta ca acest proces reprezinta calea spre succes. Alegand combinații de cuvinte cheie inspirate veti putea obtine acel rezultat dorit!
Cuprins articol:
[…] Cuvintele cheie – Imaginatia este totul; nu mai este nevoie sa folosim cuvinte cheie exacte. Putem merge pe expresii – long tail keyword (cum fac seo pe long tail keywords poti sa citesti aici); […]
E de asteptat ca anul acesta sa se puna accent tot mai ridicat pe optimizarea seo cat mai specifica. Firma la care lucrez se ocupa de servicii seo si comunica tot mai des clientilor importanta unei optimizari cat mai specifice. F informativ articolul. Succes