Un subiect ce nu implica o discutie interminabila, „optimizarea imaginilor în SEO” nu presupune folosirea multor stratageme complicate, fiind suficient sa se urmeze cativa pasi de care trebuie sa se profite.
Va intrebati probabil cate imagini este nevoie sa inserati pe o pagina pentru ca aceasta sa fie atractiva pentru utilizator. Un articol lung, fara imagini, poate fi obositor pentru cititor deoarece acesta nu gaseste un prilej pentru a isi odihni privirea. Pe de alta parte, Google nu este foarte prietenos cu paginile fara text. Stiti aceste lucruri si cu toate acestea va doriti sa atrageti atentia vizitatorilor doar cu imaginile. Vestea buna este ca acest gen de promovare este realizabil in conditiile in care site-ul va furniza informatii descriptive pentru imaginile care le contin.
Scopul prezentei imaginilor pe site/blog
Inainte de a vorbi despre cei mai importanti pasi pentru optimizarea imaginilor în SEO, haideti sa intelegem cate ceva despre avantajele prezentei imaginilor pe un site ori blog. In mare majoritate, vizitatorii sunt atrasi de articole cu imagini inserate. Acestea, pe langa faptul ca impart textul, dau si un aspect mai placut paginii. Luati in calcul ca imaginile trebuie sa fie de o calitate foarte buna si sa se combine armonios cu web design-ul si continutul paginii. Cel de al treilea avantaj tine de subiectul pe care il avem – „optimizarea SEO a imaginilor”. O imagine buna, insotita de o mica descriere, poate conduce utilizatorul spre site-ul pe care a fost inserata.
Pasi necesari pentru optimizarea imaginilor în SEO
1. Folosirea cuvintelor cheie long tail in denumirea imaginii pe care o veti insera.
Spre exemplificare sa luam in discutie un site ce vinde costume de baie. Selectati imaginile si alegeti cuvinte cheie long tail ce va pot ajuta în rezultatele returnate de Google. Trebuie sa aveti in vedere fapul ca Google returnează și rezultate de pe Google Images. Este adevarat ca long tailul nu garanteaza vanzari, ci doar trafic cu potential de cumparare, dar si asa puteti fi in avantaj. Utilizatoarele in cautarea unui costum de baie se pot opri la prima imagine ce le este pe plac, dau click pe ea si ajung la ceea ce cautau. Intr-o asemenea situatie meritul apartine denumirii imaginii („costume de baie jolidon 2015”, „costume de baie push up” etc).
2. Acordati atentie la ALT attributes
Motoarelor de cautare li se pot specifica informatii cu privire la imaginea inserata folosind proprietatea ALT, a tag-ului IMG. Este adevarat ca motoarele de cautare nu au cum sa vizualizeze continutul imaginii, insa pot interpreta continutul proprietatiii ALT a tag-ului IMG ca fiind o descriere a acesteia. De fapt, ALT attribute reprezinta un text alternativ, care apare in locul unui element in momentul in care acesta nu poate fi redat. Aceste ALT attribute sunt deosebit de importante în SEO, dar si pentru Google, pentru ca aduc un plus de informatie. Pentru a lucra eficient nu scrieti mai mult de 4 cuvinte in ALT-uri.
3. Folositi imagini comprimate
Nu veti fi intre agreatii Google si nici pe placul vizitatorilor daca aveti un site cu o viteza de incarcare mica. Unul dintre motivele care stau la baza acestui inconvenient consta in imaginile mult prea mari. Folositi imagini comprimate si nu veti fi pusi in astfel de situatii neplacute.
Parcurgand pasii descrisi, veti constata ca imaginile de pe site-ul dvs pot fi reale surse de trafic.
Cuprins articol: