Optimizarea SEO

Optimizarea SEO pentru magazinele online – ce trebuie să știi?

SEO poate fi un concept necunoscut pentru multe persoane indiferent dacă activează în domeniul e-commerce sau nu. Însă este bine de știut faptul că atunci când este realizat în mod corect, poate deveni unul dintre cele mai eficiente și mai profitabile canale de marketing pentru un brand de comerț electronic.

Optimizare SEO pentru magazine online este mai pe scurt arta de a îmbunătăți website-ul afacerii dumneavoastră în așa fel încât să poată apărea în căutările organice relevante. În momentul în care o persoană caută anumite caracteristici pe care le are un produs specific din magazinul online pe care îl dețineți, website-ul dumneavoastră are potențialul de a obține două tipuri de rezultate de căutare diferite: cel plătit și cel organic.

Optimizarea site-ului web pentru a se regăsi printre primele căutări ale motoarelor de căutare existente pe internet implică de obicei optimizarea titlurilor, a descrierilor pe care le au produsele ce urmează a fi vândute, a meta-datelor, dar și a structurii legăturii interne și a structurilot de navigare pentru a oferi o experiență plăcută utilizatorului. De aceea, fiecare produs aflat în magazin ar trebui să aibă propria pagină special concepută pentru a atrage traficul din motoarele de căutare.

Totuși, ar trebui ca întregul website să fie bine pus la punct din perspectiva SEO, de aceea ar trebui să nu uitați nici de paginile statice care au un rol esențial în aspectul magazinului dumneavoastră online:

  • Pagina principala
  • Pagina “About”
  • Pagina “FAQ”
  • Articole pe blog
  • Răspunsurile din cadrul centrului de ajutor

De asemenea, datorită site-urilor media fiind privite ca autoritare de către motoarele de căutare și având un nivel ridicat de trafic, legăturile de pe aceste site-uri cu beneficiile de optimizare SEO au fost privite ca un graal sfânt al linkbuilding-ului. La rândul lor, editorii au început să recunoască aceste beneficii și au oferit reclamelor ca un mod rentabil de a prezenta pe site-urile lor într-o manieră controlată.

Mai mult de atât, considerația principală este intenția și măsura în care compania  a folosit anterior advertoriale SEO. Dacă intenția ar fi destinată exclusiv SEO, și utilizarea lor este răspândită, ar putea exista probleme în continuare pentru magazinele web.

Totuși, corelația nu este egală cu cauzalitatea. Uneori, este mai bine să faceți un pas înapoi și să faceți o analiză a riscurilor asupra întregii activități SEO pentru a vă asigura că site-ul este conform cu recomandările privind calitatea webmaster-ului Google.

În concluzie, chiar dacă reclamele pot fi regăsite în mediul online sub alte denumiri în zilele noastre, ele sunt încă printre cele mai bune modalități de a atrage o audiență cât mai mare într-un mod cât mai eficient.

În cazul în care până acum nu v-ați gândit să includeți reclame în cadrul strategiei de SEO și de promovare a brandului, ar trebui să aruncați o privire către ofertele de publicitate native ale publicațiilor deja existente din domeniul în care activați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.