Recomandări

Parfumuri Contrafacute – Cum Ne Ferim De Țepe?

parfumuri

Cu toate ca încercam sa ignoram, știm cu toții ca industria parfumurilor contrafacute exista și din păcate în fie care zi, sute sau poate chiar mii de persoane își iau pe romaneste teapa cu astfel de parfumuri. Nu se întâmpla numai la noi în țara, se întâmpla peste tot și foarte puține sunt cazurile în care am auzit de interventii ale autoritatilor.

Pana se va ajunge sa nu mai exista parfumuri contrafacute pe piața, cei de la parfumero.ro ne-au trimis un mic ghid pentru a învata cum sa evitam achiziționarea de produse contrafacute.

parfumuri

Așadar, cum ne protejam?

Cumpărături „offline” – cea mai simpla metoda este sa achizitionati parfumurile numai din magazine autorizate. Cumparand din magazine precum Dougles, Sephora, Body Bell etc aveți garantia unor produse originale. Nu intru în detalii, însă dacă are cineva dubii în astfel de parfumerii nu s-ar găsi NUMAI parfumuri originale, cu cea mai mare încredere va invit sa mergeți în oricare dintre parfumeriile respective, sa alegeți câteva parfumuri random și sa le verificați cu checkcosmetic.net.

Evitati achziitionearea de parfumuri „la ocazie” sau din locuri dubioase cum ar fi tonetele de la marginea orașului, talcioc și diverse targuri. Șansele ca acolo sa găsiți parfumuri originale sunt foarte mici.

Cumpărături „online” – pe Internet este locul unde au loc cele mai mari înșelătorii atunci când vine vorba despre parfumuri. Dacă nu ma credeți, intrați pe un site olx.ro și dați un search după „parfum Chanel” sau „parfum Armani”.

Cum ne ferim de tepe cu parfumuri în mediul online?

Destul de simplu. Cumparand numai de la magazine cu vechime, renume și recenzii pozitive. Câteva exemple de astfel de magazine care îmi vin în minte chiar în acest moment sunt: Hiris, eMag, Elefant și Aoro care se intampla ca de ocazii precum Black Friday sau diverse sarbatori sa aiba reduceri foarte mari inclusiv la parfumuri.

parfumDa, inclusiv Aoro, care este unul dintre cele mai vechi magazine online de parfumuri din Romania (deschis prin 2004 dacă nu ma înșel) și unul dintre magazinele care are cele mai bune oferte, inclusiv la parfumurile de lux.

Atenție: este total nerecomandat sa cumparati parfumuri de la diverse persoane, exceptând cazurile în care acestea va pot dovedi cu factura faptul ca produsele respective au fost achizitionate din magazin. Spun acest lucru, deoarece am văzut foarte multe anunturi vindeau parfumuri „originale” sub pretextul ca au fost primite cadou și nu intenționează sa le folosească. Când dadeam search pe Google după numărul de telefon, gaseam sute de anunturi similare.

Când cumparati online sunteți protejati:

V-am spus puțin mai sus cum se poate verifica un parfum dacă este original. Atunci când cumparati ceva de pe Internet (din Romania cel puțin), exista o lege care obliga comerciantul sa accepte returul produsului în termen de 15 zile (sper sa nu greșesc). Este o lege care chiar se respecta, iar magazinele nu-și permit sa o incalce deoarece amenzile sunt foarte mari.

Așadar, după ce cumparati un parfum, înainte de a-l folosi, verificați-i codul sa vedeți dacă este original și când a fost fabricat. Dacă nu găsiți codul în baza de date, sau dacă are o vechime mai mre de 36 de luni, trimiteți-l înapoi.

Dacă faceți achiziția de la diverse persoane care își fac veacul pe siteurile de anunturi, va puteți lua adio de la bani și va puteți impaca cu ideea ca ați luat teapa. Bineințeles, aveți și posibilitatea sa depuneti plângere penala pentru inselatorie, însă asta înseamnă declaratii, umblat pe drumuri, nervi și timp pierdut, care de foarte multe ori înseamnă mai mult decât banii pierduți cu achiziția în sine.

Pareri și alte sfaturi:

Voi ce experiențe aveți cu achiziția de parfumuri? De unde cumpărati și cum le verificați să fie originale? Vi s-a întâmplat pana acum sa luați teapa atunci când ați cumpărat vreun parfum?

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.