Pasi esentiali pentru relocarea rapida a sediului firmei

Atunci cand este vorba de necesitatea apelarii la servicii de relocari locuinte, lucrurile sunt destul de simple: reprezentantii familiei care pun la cale mutarea apeleaza la o firma profesionista, isi fac un plan de mutare foarte detaliat, isi strang cele mai importante lucruri si obiecte de mobilier, le sorteaza si ulterior lasa totul pe seama profesionistilor angajati.

Relocarile sediilor de firme, pe de alta parte, necesita mult mai multa atentie la detalii, la echipamentele scumpe de birou, la documentele esentiale pentru functionarea firmelor, iar lista poate continua.

Antreprenorii care pun pret pe o relocare cat se poate de eficienta si doresc sa economiseasca timp si sa nu isi implice angajatii in acest proces trebuie sa se informeze inainte de a lua aceasta decizie, astfel incat relocarea sediului firmei sa nu implice dezamagiri, inlocuirea unor obiecte de mobilier sau a unor echipamente deteriorate in timpul mutarii.

Ce presupune mutarea sediului firmei?

Potrivit https://fastmoving.ro/, mutarea sediului firmei presupune mai multi pasi pe care trebuie sa ii urmeze cei care si-au luat aceasta sarcina si care trebuie sa isi indeplineasca misiunea in mod corespunzator:

  • comunicarea cu angajatii. Inainte de a apela la o firma de mutari mobila, reprezentantii firmelor trebuie sa le comunice angajatilor decizia luata, astfel incat acestia sa isi planuiasca din timp activitatile si sa isi anunte partenerii ca vor avea un nou sediu. Unii angajati vor ramane in continuare la locul de munca, in timp ce altii vor renunta din cauza distantei pe care trebuie sa o parcurga si a navetei, de aceea angajatorii trebuie sa ia in calcul decontarea transportului sau angajarea noului personal;
  • alegerea firmei. Alegerea unei firme de transport profesioniste este esentiala. Aceasta trebuie sa puna la dispozitie o paleta diversificata de servicii, de la consultanta si pana la transport si mutari de firme, impachetare, montare si demontare de mobilier, precum si remontarea la noul sediu;
  • pastrarea comunicarii cu persoanele de la noul sediu. Dupa luarea unei decizii de a colabora cu o firma de transport si servicii mobila, reprezentantii companiei insarcinati cu relocarea sediului acesteia trebuie sa anunte din timp pe cei care inchiriaza sau vand spatiul noului sediu, pentru ca acestia sa stie cu exactitate cand sa elibereze locul;
  • mutarea definitiva. Dupa toate aceste etape si dupa asigurarea serviciilor de debarasare mobilier in functie de starea in care se afla acesta, urmeaza mutarea definitiva care nu ar trebui sa dureze mai mult de cateva ore.

Formalitatile pentru relocarea sediului firmei sunt foarte importante

Aceasta etapa este esentiala pentru c firma de relocare trebuie sa aiba acces la noul sediu, de aceea este necesara realizarea formalitatilor in acest sens, precum schimbarea sau adaugarea adresei in documentele firmei la Registrul Comertului, informarea furnizorilor de servicii cu privire la noul sediu, precum si formalitati ce tin de incheierea contractului de vanzare-cumparare sau de inchiriere.

Fara aceste formalitati, chiar daca este incheiat contractul cu firma de mutari, nu se poate pune in aplicare planul de mutare pentru ca reprezentantii acesteia nu vor avea acces in cladire si la birou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.