promovarea-afacerii-prin-video

Motive să îţi promovezi afacerea folosind conţinut video

De ce ne plac video-urile din poziţia de client?

Am adresat această întrebare tocmai pentru a contura imediatul răspuns. Video-urile se adresează părţii umane întru totul, prin urmare, este necesar să tratăm acest subiect despre importanţa lor, atingând tocmai această latură. Aşadar, ne plac video-urile pentru că reuşim să procesăm informaţie multă într-un timp scurt, într-o manieră interactivă şi plăcută, fără a depune foarte mult efort. Ne aşezăm în confortul scaunului, apăsăm butonul play (sau nici măcar, având în vedere opţiunile de autoplay oferite de Facebook) şi urmărim imagini plăcute, care ne relaxează şi ne hrănesc până şi pofta de a achiziţiona un produs sau un serviciu, poftă care, în secolul 21 se situează printre nevoile de bază ale omului.

De ce să ne promovăm afacerea folosind conținut video?

Un prim motiv, ar fi exact faptul că acestea sunt foarte apreciate de către clienţi. Interesul se trezeşte uşor prin imagini frumoase, şi foarte uşor prin imagini interactive. Aşadar, printre beneficiile promovării prin conţinut video, stă usurinţa cu care poţi atrage consumatorii să îl vizioneze, reuşind astfel să te conectezi mult mai eficient cu clienţii.

Viitorul marketingului se preconizează a fi în video-urile distribuite pe reţelele sociale. Orice prezentare a caracterului afacerii, orice nouă informaţie, orice produs care se cere a fi promovat, oricare date care se necesită a fi transmise, vor putea fi înglobate în filmuleţe şi receptate cu uşurinţă de către consumatori.

La nivel mondial, s-a înregistrat o creştere a popularităţii a materialelor cu conţinut video printre browserele on-line, aproximându-se un procent mărit cu 48% pe platforma Youtube şi 39% pe Facebook.

Marketerii din America afirmă, cu privire la utilizarea materialelor cu conţinut video, că se vor folosi ca rampă de promovare de platformele YouTube, undeva între 35-56% , şi Facebook, între 28-50%, în funcţie de zonă. Europa se situează cu procentajul aproximativ la mijloc.

  • Web site-urile care se promovează folosindu-se de clipuri, sunt favorizate în motorul de căutare Google.
  • Ştiaţi că, putem procesa informaţii vizuale de 60.000 de ori mai repede decât un text? Mai mult decât atât, 90% din informaţiile care intră în creier sunt receptate, practic,non-verbal. Biologia noastră de bază ne înclină către conţinut vizual.
  • A fost demonstrat faptul că dacă includeţi pur şi simplu cuvântul video în linia de subiect al unui e-mail, creşte rata de deschidere cu 13%.
  • Este de 5 ori mai probabil ca vizitatorii web să dea click pe o postare dacă această include conţinut video.
  • Vizitatorii unui site sunt atraşi să rămână pe un site cu o medie de peste două minute mai mult, dacă acesta include un video, asta însemnând că sunt cu 64% mai multe şanse că aceştia să cumpere un produs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.