Raiffeisen Bank – La revedere!

Povestea de dragoste a început în de mult. Pe vremea asta, august-septembrie. M-ai fermecat cu sediul tău nou din centrul orașului RmVâlcea. Tu apărusei în 1998 sau 1999, dacă nu mă înșel, în locul defunctei bănci Agricola.

Dar să nu divagăm de la subiect. Mi-am făcut card la tine. Mă pregăteam de facultate. La Cluj. Priveam cardul de la tine ca pe cel mai sfânt lucru. Acolo veneau banii, greu munciți de ai mei, care îmi plăteau căminul sau cantina. După câțiva ani m-am mutat la București. Aici tentația era și mai mare. Te-am înșelat, recunosc.

Cu ING, cu BRD, cu Unicredit, chiar și cu Piraeus Bank. Dar întotdeauna ți-am rămas alături, nu am renunțat la tine. Din contră, mi-am deschis și un al doilea card, de credit de data asta. De aici a pornit și prima ceartă cu tine.

M-ai păcălit și mi-ai înșelat așteptările. A fost și greșeala mea că nu am citit complet contractul, legat de clauze și comisioane. Tocmai de aceea am trecut peste. Anii au trecut, am închis cardul de credit dar mi-am mutat salariul la tine. Am crezut că așa este frumos într-o relație de lungă durată.

Iată că de curând m-ai dezamăgit din nou. Am încercat să-mi accesez contul folosind pașaportul. Nu se poate. Nada. Nu se accepta. Cu un act oficial eliberat de statul român nu îți poți accesa contul la Raiffeisen Bank. Cică îmi trebuie cardul sau buletinul. Draga mea, m-ai dezamăgit complet.

Nu mă interesează de legislații, de acte normative, de nimic. Dacă nu am pașaport, nu pot intra în Serbia, de exemplu. Dar cu același pașaport nu pot să retrag niște bani dintr-o bancă din țara mea? Dezamăgire.

Iar draga mea, lucrurile întâmplate ieri au pus capac definitiv relației noastre. Se pare ca cifra 13(ani) este fatidică. În ultimele 3 luni s-au “mișcat” în contul acela să zicem o cifra aleatorie și rotundă de 10.000 lei. Din care tu ți-ai luat comisioane “sănătoase”.

Tocmai de aceea, mare a fost surpriza mea când ieri m-am pomenit cu un telefon de la un repezentant de colectare credite. Știind că am încheiat de mult cardul de credit am ascultat ce a avut de zis.

Se pare că din cauza faptului că am retras de la bancomatul altei banci, Raiffeisen nu a avut de unde să-și retragă comisionul acela mare. Și am mai aflat cu stupoare ceva. Există o dobândă penalizatoare de 35% pe zi. Incredibil. La un minus de 22.00 lei ma gândesc că pe data de 1 ale lunii viitoare vor deveni 100 lei.

În încheiere îți spun la revedere draga mea Raiffeisen! Mi-a plăcut relația noastră dar nici nu vreau să fiu luat de fraier sau de prost. Păstrează-ți comisioanele și tot ce mai vrei tu. Nu mă mai interesează!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.