Rulouri exterioare pentru casa ta

Rulourile exterioare sunt instalate in exteriorul usilor si ferestrelor pentru a le proteja de pericolul spargerii, intrarii prin efractie, dar si de soare, vant, ploaie, zgomot, etc.

Rulourile exterioare din aluminiu au o rezistenta mare la uzura și zgarieturi, la coroziune, expunerea la raze UV, fluctuatiile de temperatura si precipitatii. De asemenea, rezista la medii agresive, cum ar fi detergentii, vaporii de solvent, substante caustice, etc. Prin urmare, rulourile exterioare de aluminiu sunt puternice, de incredere și ecologice.

rulouri exterioare

Acestea pot fi montate acasa, la birou sau in spatii comerciale, unde securitatea locatiei este importanta, fiind prima sarcina indeplinita cu succes. Reducerea consumului de energie, cu pana la 20%, prin pastrarea caldurii in interior in zilele reci, si protectia solara in zilele toride (rezultand inutilitatea folosirii aparatului de aer conditionat) este o alta recomandare pentru instalarea rulourilor exterioare. De asemenea, in conditii de vreme rea, vant puternic, ramuri rupte, acestea nu vor deteriora ferestrele, iar izolatia cu spuma a profilelor din aluminiu permite reducerea nivelului de zgomot din mediul extern.

Rulourile exterioare pentru ferestre pot fi:

– aplicate – se monteaza pe cadrul ferestrei deja existent si au caseta la exterior, fiind fabricate din aluminiu sau din PVC.

– suprapuse – se monteaza doar la achizitionarea unui nou cadru al ferestrei si au caseta deasupra, lamelele fiind din aluminiu, iar caseta exterioara din PVC.

Rulourile din aluminiu se monteaza pe cadrul preexistent al ferestrei, indiferent de tipul ei (PVC, aluminiu, lemn). Sunt 100% din aluminiu. Lamelele sunt umplute cu spuma poliuretanica, care asigura o izolare inalta. Se pot achizitiona cu plasa antiinsecte de tip rulou, ce va fi actionata vertical, cu snur.

Rulourile din PVC au lamelele din PVC, iar caseta din tabla galvanizata. Ultima lamela este metalica.

Rulourile pot fi actionate electric sau manual

Pentru a actiona rulourile exterioare, exista o gama larga de motoare si accesorii, solutia cea mai confortabila fiind actionarea manuala, folosita atat la rulourile din aluminiu, cat si la cele din PVC. In ceea ce priveste rulourile standard cu actionare manuala, acestea folosesc banda sau snur si sunt folosite pentru suprafete de pana in 2,5 mp. Arcul sau manivela se folosesc pentru actionarea rulourilor de dimensiuni mai mari.

In comparatie cu actionarea manuala, functionarea automata permite deschiderea si inchiderea rulourilor exterioare foarte usor, fara o rotatie obositoare a manerului.

Doar in cazul rulourilor din aluminiu se poate folosi actionarea de tip electric. Acesta este posibila prin folosirea unui motor actionat cu ajutorul unei telecomenzi sau a unui intrerupator. Este posibila instalarea unui sistem antiefractie cu blocare automata care nu mai permite deschiderea ruloului din exterior.

In case spatioase, birouri sau magazine cu multe rulouri exterioare, doar functionarea automata permite operarea tuturor rulourilor simultan sau unul, la un moment dat, cu o singura apasare de buton.

Culorile pot fi standard sau pot avea alte nuante, pana la imitatii de lemn.

De asemenea, usile rulou pot fi dotate cu sisteme antiefractie, ce se aleg in functie de tipul de actionare al lor – la cele electrice se blocheaza lamelele in interiorul casetei, iar la cele actionate manual sunt adaugate bolturi, yala sau zavor, care depind si de preferinte dar si de posibilitatea deschiderii ferestrei.

Rulouri exterioare pentru ferestre aplicate

Acest tip de rulouri se instaleaza doar odata cu tamplaria noua si au caseta deasupra ferestrei. Lamelele acestuia sunt din aluminiu, iar caseta exterioara este din PVC.

Usile de tip rulou

Usile tip rulou sunt utilizate pentru a inchide suprafete mari, cum ar fi usile de garaj si usile pentru inchiderea spatiilor comerciale. Suprafata pentru o usa de tip rulou este de maxim 20 mp.

Marele avantaj al usilor tip rulou este ca sunt ergonomice. Intreaga usa se ruleaza pe un cilindru in partea de sus, ceea ce este eficient pentru spatii cu volum mic, dar suprafata mare de inchidere.

Aceste usi sunt acționate de motoare activate cu ajutorul unei telecomenzi, a unei chei, buton de perete sau prin comanda GSM. Usa de tip rulou poate fi dotata cu fotocelule, sau cu ventilatie.

2 comentarii la „Rulouri exterioare pentru casa ta”

  1. Recomand cu mare incredere rulourile exterioare din aluminiu. Iarna izoleaza foarte bine termic.

  2. nu i rau…chiar ma intereseaza niste rulouri exterioare pentru la vara…impotriva soarelui normal

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.