sfaturi pescari incepatori

Sfaturi pentru pescari incepatori

In acest articol va voi prezenta un mic ghid cu sfaturi pentru pescari incepatori.

Pescuitul nu este cine stie ce arta, insa ca sa prinzi peste ai nevoie de cateva informatii simple pe care trebuie sa le urmezi intocmai la partidele de pescuit. Intotdeauna trebuie sa stii ce e mai important, si sa adaptezi partida de pescuit la conditiile pe care le ai. Intr-o ordine o sa va spun toate lucrurile ce trebuie luate in seama la pescuit.

Vezi unelte de care ai nevoie pentru pescuit!
Sfaturi pentru pescari incepatori
Sfaturi pentru pescari incepatori

Nada de pescuit

In general puteti spune ca momeala este importanta, insa si mai importanta este nada de pescuit. Pestii nu vin pentru momeala la montura dvs. ci pentru nada. Daca aceasta il atrage pe peste, va veni in numar mai mare. Sfaturi mai multe despre nade si momeli puteti gasi pe www.infopescuit.com

Momeala de pescuit

Dupa nada, desigur, momeala este din nou foarte importanta. In functie de ceea ce pescuiti, va recomand urmatoarele momeli. La caras, cu siguranta este indicat viermisorul, rama sau mamaliga, in timp ce la crap, este indicat boiliesul, porumbul, peletele, cubuletul de mamaliga.

Montura de pescuit

Are si ea o importanta foarte mare. Va recomand monturi cu arc, unde sa puneti nada, pentru ca acestea atrag pestii. O montura simpla, fara momitor, scande sansa de captura a pestilor, mai ales daca nu ati nadit in apa in prealabil.

Lanseta/undita de pescuit

Nu au foarte mare importanta, decat pentru a avea lanseuri mai mari si pentru a scoate pestii mai usor, in functie de pestele prins. De exemplu, la caras puteti folosi lansete pana in 3 metri, in timp ce la crap, se recomanda lansete peste 3 metri pana in 3.9m.

Inspectati balta bine de tot

Pe orice balta nou care mergeti, incercati sa vedeti locurile cele mai bune, in zona stufului, in zona de platouri intinse, in zona de ghioluri si zone mai adanci (vara), si desigur, in zone in care pestele stiti ca frecventeaza daca ati mai fost la balta respectiva.

Fiti atenti pe solunar si pe vreme

Vremea reprezinta un factor important la pescuit, la fel si solunarul, va recomand sa mergeti atunci cand vremea este ok, si de asemenea, cand solunarul va da sansa buna spre foarte buna. Cele mai bune perioade sunt in perioadele in care este luna plina sau luna noua.

Asadar, daca veti respecta ghidul cu sfaturi pentru pescari incepatori, cu siguranta veti avea fir intins.

Un comentariu

  1. Buna ziua , daca vreau să mă duc pe balta doar de relaxare , nu sa prind ceva foarte mare , ceva mic , nu de păstrat , îmi puteți recomanda un tip de nailon și un tip de ac , eu as vrea sa dau la ramă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.