real time web analytics

Strategii de marketing pentru un buget mic

Despre strategiile de marketing s-a vorbit și se va mai vorbi mult timp de acum înainte. Pentru că întodeauna vor apărea noutăți, noi modalități de promovare, tot mai diversificate și colorate. Astfel, astăzi avem în plan câteva startegii bune pentru afacerile care alocă un buget mic pentru partea de marketing. Desigur că un foarte bun canal este social media, însă nu este singurul.

Următoarele strategii sunt aplicabile atât unei afaceri care alocă un buget mic pentru promovare, dar nu sunt pași care se exclud din planul de promovare al unei afaceri mari.

 Optimizează-ți site-ul pentru motoarele de căutare (SEO)

Google este cel mai popular motor de căutare de pe internet, prin urmare ar trebui să vă folosiți pe deplin de ceea ce oferă. Prin îmbunătățirea stie-ului web în urma unei analize SEO, puteți să vă poziționați mai avatantajos în lista de afișări ale căutărilor Google, lucru care vă oferă mai mulți vizitatori și posibili cumpărători.

Începeți un blog

Nu contează cu ce profil activează firma dumneavoastră pentru a începe un blog. Se va dovedi a fi util în a atrage și în a ține aproape clienții, menținandu-le viu interesul față de compania dumneavoastră. Și totodată, este o modalitate foarte bună de promovare, având în vedere numeroasele posibilități pe care le oferă (apropierea de clienți, modalitate de a prezenta produse/servicii pe larg etc).

Găsiți persoane de interes public care să scrie un guest post

Apelați la bloggeri de profil, la persoane publice cu care v-ați putea asocia imaginea, persoane specializate pe domeniul în care activați etc.. Invitați-le să scrie un articol pe blog, pe care să îl promovați în ambele medii, al persoanei respective și al firmei dumneavoastră. Această modalitate de promovare nu numai că va genera un trafic mărit pe site, ci va adăuga și conținut de valoare.

Apelați la presă

Cu cât vorbesc mai mulți oameni în mod pozitiv despre afacerea dumneavoastră, cu atât mai mulți oameni vor intra pe site să vadă ce aveți de oferit. Partea mai grea când vine vorba de presă, este că va fi puțin dificil să le treziți interesul. Însă este un canal de promovare pe care ar trebui să îl atingeți și nu presupune alocarea unui buget mare.

Promovare video pe YouTube

De ce să țineți video-urile doar pentru site? Dacă nu aveți un video care să adauge valoare, creați unul. Sau mai multe! Și promovați-le pe Youtube. Încercați video-uri prin care să arătați cum se utilizează produsul, cum îl folosesc alte persoane, descrierea serviciului etc.. Arătați-le oamenilor prin ele, motivul pentru care au nevoie de ceea ce oferiți.

Mergeți la conferințe

Și țineți discursuri reprezentative în cadrul lor. Acest lucru ajută atât la o bună poziționare a firmei dumneavoastră, cât și la vânzări. Arătați că știți despre ce vorbiți și mai mult. Dacă nu aveți ocazia să fiți speaker la aceste conferințe, nu înseamnă că nu trebuie să mergeți acolo. Se derulează multe evenimente care aduc la ele potențiali clienți. Veți vedea că oamenii care se adună acolo, se adună pentru a cunoaște alți oameni.

Integrați-vă în programe de afiliere

Dacă nu aveți un buget mare alocat pentru marketing, vă veți putea folosi de oamenii care sunt dispuși să facă asta gratis. Singurul cost este să oferiți acestor persoane o cotă parte din vânzările pe care le generează pe site-ul dumneavoastră.

Deveniți un Guest Author

Pe alte bloguri sau newsletters. Căutați bloguri populare și scrieți un articol pentru ele, în care să oferiți conținut de valoare și să integrați reclama pentru site-ul dumneavoastră în el.

Studiu de caz

Cu siguranță aveți deja clienți care au fost mulțumiți de produsele sau serviciile pe care le oferiți. Cereți-le să vorbească despre experiență, oferindu-le astfel și senzația că părerea lor contează.

Răspundeți la întrebări

Chiar și la cele care nu vă sunt adresate. Puteți să căutați forumurile de profil și să vă oferiți serviciile sau produsele persoanelor care sunt în căutare.

Optimizați-vă departamentul de relații cu clienții

Unul dintre cele mai bune modalități să creșteți rata de fidelizare și să scădeți astfel, costurile alocate atragerii de noi clienți, este ca aceștia să beneficieze de o colaborare care să le depășească așteptările. Oferiți-le servcii pe care nu le întâlnesc în altă parte, fiți aproape de ei și de nevoile lor.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.