cum te vezi peste 5 ani

Tu cum te vezi peste cinci ani?

Aceasta este, probabil, cea mai întâlnită întrebare în cadrul interviurilor susţinute de specialiştii în recrutare. Dar, oare de ce este atât de important pentru ei felul în care te imaginezi pe tine însuţi peste cinci ani?

Din perspectiva mea, există o serie de motive pentru care este necesar să poţi să vizualizezi cum va arăta viaţa ta peste cinci ani. Unele dintre ele cred că se regăsesc şi în spatele acestei întrebări a angajatorilor.

De ce să ne creionăm următorii cinci ani din viaţă?

* Pentru că este important să ai obiective clar stabilite atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung, iar cu cât îţi cunoşti mai bine obiectivele şi visurile, cu atât îţi va fi mai uşor să investeşti resurse pentru atingerea lor.

* Pentru că oamenii proactivi, care îşi doresc mai mult de la ei înşişi vor avea mai multe şanse de a deveni oameni de succes. Iar oamenii de succes vor lucra pentru proiecte de succes, în companii de succes sau pentru propriile afaceri de succes.

* Pentru că, ştiind ce îţi doreşti cu adevărat, îţi vei valorifica mult mai bine timpul, îţi vei stabili planuri de acţiune şi vei deveni mai eficient.

* Pentru că a avea o imagine pozitivă asupra proiecţiei noastre în viitor ne motivează şi ne determină să facem tot ce ne stă în putinţă pentru ca realitatea să corespundă cu obiectivele noastre.

În ceea ce îi priveşte pe angajatori, cred că este esenţial ca ei să cunoască acest aspect pentru a analiza felul în care tu poţi să aduci valoare companiilor, pentru a observa dacă eşti compatibil cu personalul, dar şi dacă locul tău este cu adevărat în acel domeniu, în acel departament sau pe acel post. Este apreciată dorinţa de dezvoltare personală şi profesională, iar dacă îţi cunoşti deja aspiraţiile pentru următorii cinci ani, ai obţinut o bilă albă, deoarece îţi va fi mult mai uşor să evoluezi şi să-ţi valorifici potenţialul pentru ca proiectele în care vei fi implicat să se dezvolte din ce în ce mai mult cu ajutorul tău.

Nu contează atât de mult locul în care te vizualizezi sau oamenii în preajma cărora te vezi, ci felul în care tu te simţi, felul în care îţi vizualizezi stările de spirit. De asemenea, e minunat dacă, pe lângă felul în care te simţi, poţi să vezi şi cele mai mărunte lucruri care îţi oferă acele stări de spirit. Cred că aceste lucruri derivă din împlinirea acelor visuri şi obiective stabilite iniţial.

Tu cum te vezi peste cinci ani? 

Vă dau un exemplu personal, simplu, pe care l-am schiţat în cele ce urmează şi vă îndemn să meditaţi mai în profunzime asupra visurilor voastre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.