Magazin Online

Vreau un magazin online – Ce trebuie sa stiu inainte de a cere o oferta de pret?

Inainte de crearea unui magazin online trebuie sa ne intrebam ce asteptari avem de la acest magazin? Pentru ce il cream? Un pas important este alegerea unui public-tinta, dar totodata sa avem in vedere cum putem sa ne extindem astfel incat mai multi consumatori sa ne devina clienti si mai multi clienti sa devina clienti fideli.

Tot inainte de a crea un magazin trebuie realizata o cercetare de piata. Pentru ca viitorul nostru magazin sa nu se confunde cu altul, pentru a oferi mai mult decat ofera alte magazine destinate vanzarii de produse similare trebuie sa studiem atent piata si sa vedem unde ne situam.

Ce anume contine un magazin online?

Desigur, nu toate magazinele online sunt standard. Dar majoritatea vor urmari o structura de baza: informatii despre produse, pretul acestora, un modul de cautare in catalog a produselor sau a serviciilor, un modul de administrare a acestui catalog prin care se pot adauga produse si se pot modifica preturi, promotii, topul vanzarilor, un sistem prin care datele introduse de cumparator ajung direct la vanzator si un sistem de plata. Un alt element important in crearea si realizarea unui magazin online, de care nu se tine cont intotdeauna este formularul de feed-back al cumparatorului prin care isi poate exprima parerea despre produsul/serviciul achizitionat. Acesta il ajuta foarte mult pe detinatorul magazinului, atat pentru o imbunatatire viitoare a calitatii produselor sau a serviciilor pe care le ofera, cat si pentru a castiga mai multi clienti.

De asemenea, inaintea deschiderii unui magazin online trebuie sa avem in vedere avantajele si dezavantajele acestuia. Din fericire, avantajele vor fi mult mai multe. Cateva dintre avantaje constau in: atragerea simultana a clientilor din toata lumea (pentru asta este necesar sa existe versiuni in mai multe limbi ale magazinului), reducerea cheltuielilor (numarul anagajatilor se va reduce la unul: operatorul, inchirierea unui spatiu virtual este considerabil mai mica), spatiul de depozitare nu mai reprezinta o problema (la epuizarea stocului se va contacta imediat furnizorul), programul de functionare al magazinului este non-stop, promovarea prin site-uri de socializare este gratuita, iar un flux mare de vizitatori poate genera profit extra din publicitate (prin plasarea de reclame).

Dupa ce am raspuns acestor intrebari si am lamurit toate aspectele vom fi pregatiti sa ne deschidem un magazin online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.